Нямам такива наблюдения за сега,но най вероятно щом казваш е така.Нали това масло е препоръчвано от BMW за М-серията им?При мен от значение е и факта че карам колата на пропанбутан.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Selenia 10w60 или liqui-moly 5w40
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Drag0 Покажи съобщениеOil shear ....
Губи вискозитет и като е по-рядко ще тропат ...
Comment
-
Първоначално публикувано от Bobiuzunov Покажи съобщениеНямам такива наблюдения за сега,но най вероятно щом казваш е така.Нали това масло е препоръчвано от BMW за М-серията им?При мен от значение е и факта че карам колата на пропанбутан.
На мен даже скоро ми обясняваха защо не трябвало да се ползват 10в60 масла заедно с газова уредба.
Маслото смазва и чисти двигателя. Газта гори по-бавно и е по-мръсна в БГ т.е. повече нагар и боклуци в мотора и гъстото масло няма да ги чисти добре ... така ми го обясниха дали е вярно не знам....
Comment
-
Това не ми се струва много достоверно,но знае ли човек?Газта е в пъти по чиста като гориво от бензина,погледни масло на 10к на бензинова и на кола която е на газ и сам ще си направиш изводите.Относно мненията,да това е така 1000 човека и всеки си е в неговия филм и си вярва,по мое мнение в БГ 99% всичко е менте,но това е друга тема.
Comment
-
Първоначално публикувано от Drag0 Покажи съобщениеНа мен даже скоро ми обясняваха защо не трябвало да се ползват 10в60 масла заедно с газова уредба.
Маслото смазва и чисти двигателя. Газта гори по-бавно и е по-мръсна в БГ т.е. повече нагар и боклуци в мотора и гъстото масло няма да ги чисти добре ... така ми го обясниха дали е вярно не знам.
Comment
-
Първоначално публикувано от Doomguy Покажи съобщениеМоята туба е същата, но е лилава. От къде го взе?
Моето изглежда така -
Не мисля, че е нормално да ми тропат повдигачите още на 6000 километра.sigpic...изчуквам коли и собственичките им...166 2.5 V6 24V SportTronic
155 2.0 16V ....евридейката
ex. 156 2.0 16V ....починала в приключения
ex. 155 1.8 8V
Comment
-
Първоначално публикувано от iveli Покажи съобщениеКолкото да вляза в играта Спорите за гъстота на масло 10 40 и 10 60 Това не е ли еднакво гъсто масло със различно запазване на вискозитета при по високи температури
клaсифицират се по вискозитет и експлоатационно равнище
за вискозитет е прието SAE, за експл. равнище API и CCMC
По SАЕ- общество на автомобилните инженери
критериите са два:
динамичен вискозитет- зимен
кинематичен вискозитет- летен
определя се в специални апарати, които симулират въртене на колянов вал в лагерите и изпомпване на маслото от картера до отдалечени точки на смазване в зависимост от температурата.
Гарантирания минимален кинематичен вискозитет е 100гр,Ц
и динамичен 150 гр, Ц
това гарантира безаварийна работа при високи температури за всички класове.
за експл. равнище
Класификация по АРI- американски нефтен институт
Класификация по ССМС- общество на европейските автомобилостроители[COLOR="Silver"]
__________________Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеклaсификация на моторните масла
клaсифицират се по вискозитет и експлоатационно равнище
за вискозитет е прието SAE, за експл. равнище API и CCMC
По SАЕ- общество на автомобилните инженери
критериите са два:
динамичен вискозитет- зимен
кинематичен вискозитет- летен
определя се в специални апарати, които симулират въртене на колянов вал в лагерите и изпомпване на маслото от картера до отдалечени точки на смазване в зависимост от температурата.
Гарантирания минимален кинематичен вискозитет е 100гр,Ц
и динамичен 150 гр, Ц
това гарантира безаварийна работа при високи температури за всички класове.
за експл. равнище
Класификация по АРI- американски нефтен институт
Класификация по ССМС- общество на европейските автомобилостроители[COLOR="Silver"]
__________________sigpic...изчуквам коли и собственичките им...166 2.5 V6 24V SportTronic
ex. 155 1.8 8V
Comment
-
Първоначално публикувано от Bobiuzunov Покажи съобщениеТова не ми се струва много достоверно,но знае ли човек?Газта е в пъти по чиста като гориво от бензина,погледни масло на 10к на бензинова и на кола която е на газ и сам ще си направиш изводите.Относно мненията,да това е така 1000 човека и всеки си е в неговия филм и си вярва,по мое мнение в БГ 99% всичко е менте,но това е друга тема.sigpic...изчуквам коли и собственичките им...166 2.5 V6 24V SportTronic
ex. 155 1.8 8V
Comment
-
Първоначално публикувано от stefoo Покажи съобщениеКолеги трябва да сменям маслото,че вече съм на 9700км до сега 8г. карах алфата само със селения 10w40 ,замислил съм да сложа лики мили 10w60 или селения 10w60 кое ще ми препоръчате
Comment
-
Аз пък съм със това http://www.redlineoil.com/product.aspx?pid=3АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162
Comment
-
Ако се попадне на "истинско" масло едва ли ще има проблем,без значение марката. Само едно е важно да се спазва и предвижда- ако колата се кара редовно над 4000-4500 оборотат и под редовно нямам прдвид два ръчки на светофара,то тогава си трябва масло с "топъл" вискозитет 50 или 60 ( примерно 5w50 , 10w60)EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG
Comment
Comment